adv

Thursday, June 24, 2010

aku sudah berumur 26 tahun (masih ensem + perot menten)

kejab je masa berlalu..tau tau da 26 dah umur aku walaupun muka aku orang kata ala2 fresh 18th lagi..huahua..

tapi taun ni punya birthday lain skit dari yang tahun 2x sebelumnya. ye lah..aku sambut dengan wife aku..huahuau...tak tak tau camne aku boleh lupe birthday aku taun ni..maybe sebab banyak sangat tanggung jawab sebagai suami yang mithali dan hensem seperti brad pit. entah lah..wallahualam..

si bum memang gelabah gila. ye la die nak drive kete nak beli kan hadiah untuk aku tak boleh sebab tak terer bab memandu..so nak tak nak dia terpaksa lah mintak tolong husband die yang brad pit ini.

si bum : bang ,jom kluar beli barang..
si ciky : barang ape malam2 ni sayang..
si bum : ade la abang ..sayang mane reti bawak kete nak beli2 barang...

si ciky :oooh ari jadi abg ke? alah just pegi je kedai sony mane2 mintak dorang deliver TV sony bravia + PS3.. pastu pesan kat tukang hantar tu ketuk pintu sambil jerit supriseee!!! mesti abg gumbiree..huahuahua
si bum : bukan la perasan...ni nk beli bunga untuk letak kat opis ni..

si bum merajukk...di sebabkan ke mithali-an si ciky. lalu di ajak nye si bum mencari bunge..

dah byk kali pusing tak jumpa2 kedai jual bunga tapi si bum nak jugak bunge ros warna merah. 
setelah banyak kali pusing, last2 jumpe lah kedai india yang jual bunga untuk sembahyang (sembahyang orang india) dengan gamble nye si bum turun dari kerete dan bertanye :

si bum : uncle ada bunga ros tak (dalam bahasa india)
tokey bunga : tak ada juga lecthumi..ini bunga sembahyang juga...
si bum * sedih..
tokey bunga kesian..
tokey : kejab saya bukak saya pnya peti sejuk juga..ada 2-3 batang..tapi sudah layu juga..
si bum : boleh la uncle layu skit pon tak ape..
tokey : ini tak mau ka ? sambil menunjukkan bunga melur kuning ( orang india pakai nak gi sembahyang kot)
isteri tokey  menjeling tajam pada suaminya...
tokey bunga : tadalah saya main2 juga..hahhahaha

lalu si bum pon membeli bunga tersebut dengan harga yang murah...(p/s bunga ROS merah ok bukan bunga sembahyang)

last2 esoknye baru la tau rupenye ros itu untuk diriku yang brad pit ini..oohhhh ensem sungguh brad pit dengan bunge ros..jadi gambar aku mengigit bunge ros adalah di haramkan pempublishan nye.huahuahuahu

ini la die bunge ros yang layu itewww

tapi aku teringat balik camne muke wife aku gelisah bunge tak jmpe..
huhu..terharu jugak tengok isteri aku ni nk buat seprais kat aku..even aku dah tau..tapi tengok kesungguhan die nak buat seprais kat aku sampai cari bunga kat kedai jual bunga sembahyang untuk orang india tu...
gamble gila...sib baik ada..klo tokey india tu kata " ada tapi atas bukit batu caves juga lechumi" 
tak ke maut aku nk pegi anta dia panjat batu caves
si bum mengayekan bunge ros dengan dirinya..cantik kan si bum (nampak ke)wakaak


meneran kentut smbil memegang bunge..hebat kan gaya ini?


sayang ni abg nak pesan sempena ulang tahun ke 26 abg ni..
thanks 4 everything, bukan senang nak menterharu kan hati abg yang hensem ni..cube cakap kat abg...brad pit mana yang menangis depan awek die? huahu..abg suke sangat hadiah ni..muahhhsss...tapi taun depan jangan buat lagi ok..
abg dah tue..tak larat nak naik kete teman sayang pusing2 KL cari bunge ros merah..lagi pon minyak makin lame makin mahal, asap kerete pon penyumbang kepade pencemaran alam sekitar. bukan tu aje..kite boleh menyebabkan lalu lintas sesak..kesian kat orang yang keje hari minggu, da la kene keje..balik rumah jem pulak tu. getah pon dah mahal gak..kite kene berjimat cermat, kalau selalu keluar botak tayar kerete. kesian pakcik yang menoreh setiap pagi nak cari getah.

abang tau memang susah nak seprais abang. ye la abg ni sempoi je..buat sempoi2 dah la tak perlu la bersusah payah. skarang dah canggih. sayang order je online TV 32" SONY BRAVIA + PS3 kat internet. tak payah susah2 nak pikul naik tingkat 8 untuk seprais kan abang. sayang tunggu je orang hantar depan pintu siap pasang depan kita lagi. kita boleh monitor dorang sambil minum teh cameron highland yang kite beli dulu.


Itu pon dah cukup membahagiakan abang sayang...percayalah...muaahhhsss

p/s : abg long tak perlulah bertanyekan macam mane saya me menten kan perut saya..6 packs ok!!
kerana untuk mendapatkan perut yang ramping bukan semudah yang anda fikir kan....hauhuahua

ni dia wife yg ku cyg..huhauhua..cantik kan..:P


sape berani kaco die....nah amik ni gaye lipan tanah menangkap lipas tahap 118


5 comments:

nanad said...

ini sume pitnah!! tiade insiden seprti itu okehhh...

Nub said...

sengal la korg nih...lol

Anonymous said...

mcm org giler silat pengantin je pis (",) -ude-

s'luriahk said...

hahahahaha...apis...ko tokok tambah cerita ka ni.....

RyuJi said...

cite ni byk tipu daripade betul..ahhahah...

Related Posts with Thumbnails