adv

Sunday, June 20, 2010

Sangat Memahami

pada hari ini en.ciky telah melakukan satu surprise yg sgt bermakne dalam hidupku...btol2 bermakne..mmg xkan lupe smpai bile2 kerane dia btol2 memahami ape yg aku suke & ape yg aku xsuke...thanks cyg 4 the surprise..i really appreciate it..
tapiiiiiii...apakah surprise itu...???? jeng3


(kate nama telah diubah supaye tiade yg muntah hijau)

suasana muram menyelubungi rumah ku..beselah gado2 manje..xkan nak gadoh tumbuk2 plak.kompem2 en.ciky akan call karam singh walia dari aduan rakyat kerana itu mmg idola dia.siap wat wallpaper lagi kat pc rumah ngn laptop opis.

mase tu jarum pnjang dah tnjuk kat 12 & jarum pendek kat 6.so aku pon g la mandi dgn sng hatinye sbb tiade aroma luar biase yg dihasilkan oleh en.ciky berlegar2 kat dlm tu.tgh2 aku amek air sembahyang ttbe pintu bilik air kene ketuk ngn ciky..

"bum..cepatlah kluar"

aku ingatkan dia nak mandi..rupe2nye bile dah kluar..

"bum..ciky mntak maaf eh.."
"bum pon mintak maaf gak ciky.."
"bum g la tgk kat ats meja tu..ciky ade wat surprise utk bum.."

aku sgt hepi sbb aku mmg sgt suke surprise!! pastu aku pon ckp ler

" seprais ape ciky? bum ade wuduk ni..kang kalo bum terharu nak plok2 gediks2 kat ciky cmne? biar bum semayang dulu eh.."

"xpe..gi la tgk dulu..ciky ade ltk dlm tisu tu..bum carik la..ciky ade selit2.." (dgn penuh yakin & muke sgt suci)

dlm hati aku ni mesti ade nota cinte xpon ape2 yg berkaitan ngn cinte lah yg leh wat aku terharu2..so dgn lajunye aku g carik...sekali bile aku nmpak je seprais itu..aku sgt terkejut lalu aku menjerit mcm kene histeria...trime kasih skali lagi ciky kerane memahami ape yg aku suke & ape yg aku x suke...

dalam bayangan aku lebeh kurang cmni la notes dia.tp lagi cantek ar dlm bayangan aku tu


tapi yg aku dapat sebenarnye lagi syiok wooooo.....aku dapat adalah ni!!



(aku x sanggup nak letak real pic..aku sgt geli same lipas okehhh!!)


AAAAAAAAAARRGGHHHHH!!!! kuang asam nye ciky!!! die mmg tau aku geli ngn lipas..tp kalo ye pon nak wat aku senyum xmolah gune lipassssssssssss..lipas idop plak tu...yg sesungut die gerak laju2 mcm wiper krete tu....uwaaaaa!!!!

mmg aku terkejut berok n aku terus jerit sambil campak tisu yg ade lipas tu.pastu mngikut kate ciky gaye aku x ubah mcm angse rahmah yg mengepak2kan sayapnye...xdpt aku bygkan..msti huduh gilos..tp kalo cam kat bwh ni ok kot..mcm seksi je aku tgk angse ni


(seksi bukan? mendade tu..)

insiden ini diteruskan ngn gelak kuhik2 dari ciky..(mcm siooottttt)..aku plak terus g bukak sejadah nak semayang..aku siap nanges tuh!! geli sampai tahap nangeh.tibe2 okeh air mate tu kluar.pastu mase semayang menggigil2 kegelian....(sekali lagi aku nk ckp kuang asam nye ciky!!)

kesimpulannye : mmg btol ape yg aku ckp kat ats td..ciky mmg sgt memahami ape yg aku suke & ape yg aku xsuke..but the worst thing is dia g buat bnd yg aku x suke..suke nye die...

tp xpe..sekuang2 nye aku gelak..hehehe (tp dlm hati siap ko..esok besday yg ke 26 kan...aku nak wat seprais balik..cis)


3 comments:

RyuJi said...

wakkakaka..sila sembahyang balik ok..tak khusuk tu..hahahhaa...:P

i love lipas...lipas save my day..everlasting love lipas..wakkakaa..nak beli costum lipas la camni...

LynnLyana said...

dear adik iparku..
sila berpijak di bumi yang nyata...lelaki mcm suami kita tk de mane nye nk buat seprais ala2 letak kata2 chenta di celah2 tisu..tak pun..letak cincin habib kt bwh bantal ...itu suma hanya angan2 yg tk tidak mungkin akan jd kenyataan..so nasihat dari akak ipar..:
sila terima kenyataan yg suami kita mmg tidak romantik..wkakakaka

nanad said...

ryuji : kalo nk pakai costume lipas make sure anda potong kaki yg bergerigi itu & sesungut yg mcm wiper itu..xpon bersiap sedia lah nak tidor kat luar ye

kaklong : ade x kelas ngajar care2 utk beromantika. jum hantar org2 ini ke sane

Related Posts with Thumbnails