adv

Monday, June 21, 2010

Happy Birthday Cyg..

Hari ni 20 Jun genap umur hubby aku 26 tahun. Kalo 27 thun kire ganjil dah.bukan genap lagi. Masa dalam entry sebelum ni 'Sangat Memahami' aku ade ckp nak bls dendam kat hubby aku @ brad pitt bukan name sebenar sbb die kenekan aku kan? ( Digalakkan utk membace entry ini dulu utk pemahaman yg lebih maksima) So sempene besday die aku dah plan nak surprise kan die. Tp surprise yg ok la. x mcm die kenekan aku tuh.huh!

Critenye berbunyik begni :
Sebelum ni seriously speaking, aku btol2 xtau nak hadiahkan apa memandangkan duit yang dulunye colour hijau pekat, bila sampai je hujung bulan duit tu ttbe luntur jadi colour biru..apsal ek?ek?ek?so secara otomatiknye mmg xdpt la nak hadiahkan benda2 merapik yg dia dok ulang hari2 mcm berzikir dah aku tgk.mmg xbenti2 kluar dr mulut dia yg bermisai tuh. die nak menatang ni ha TV Sony Bravia. name cam gempak kan? Kalaulah ianye sejenis biskut mmg sekarang gak aku beli 10 tin..tp malangnye ianye adalah seketol TV.haish…
Wlopun aku tau dia main2, tp kdg2 kite terase gak mcm nak hadiahkan ape yg dia nak. dia ni pon 1, mintak bnd yg memahal..cube ler mintak bnd2 yg boleh aku beli ngan duit colour biru tu…kan?

Makin lama makin dekat besday hubby aku @ brad pitt bukan name sebenar..aku dah risau..pe aku nak wat eh..last2 2 hari sebelum besday dia aku dapat idea.idea ni xlah seberape..xsmpai rm10 pon.tp aku pedulik hape. aku nye psl la nak buat ape kan.

IT’S THE THOUGHT THAT MATTERS…RIGHT? Yang penting kita ingat..xsemestinye nak kene bg ngn bnd2 mahal (nak sedapkan ati je sbb duit ngah xde muahahahaha)

So aku pe lagi..perah otak cmne nak wat seprais kat brad pitt nih. yelah korg bygkan eh..Most of the time sik ngn dia jer..cmne ler aku nak curik2 lari g cari hadiah dia..susah wooo..kang aku ilang 5minit kang die dah risau .maklumler kecik2 dulu hampir jadi mangse culik. kene umpan ngn eskem 50sen. ngokngek. x mate duitan langsung aku ni. len kali kalo die umpan ngn TV or roller blade ke baru la chare sket. ni eskem 50 sen hahahaha. pepe pon Alhamdulillah Allah selamatkan aku dr penculik2 durjana itu. masuk longkang ar korg jap lagi. huh!

So plan utk celebrate besday hubby aku adalah begini ye dan Alhamdulillah lagi skali sbb sumenye berjalan ngn lancar. xde traffic jam. xde speed trap. yg ade cume makcik yg mulut laser nyebok hal rumahtangge org lain. pandang kitorg mcm harem. kitorg dah kawen la makcik! Xyah nak jeling2 nak perli2. tp ade aku kesah? Ko nak men badminton ngn anak2 ko silekan. xyah sebok ape yg aku buat. aku tau die jeles sbb laki dia x pernah wat kat die cmni. so idea aku adalah begini ye

Plan 1 : g jogging kat titiwangse.
Malam td aku dah siap packing brg2 yg perlu utk bday dia nnt.brad pitt tu x pasan langsung. maklumler dok sebok tenung muke karam singh walia kat pc die.pastu brg2 tu sume aku ltk kat dlm beg kamera.so xde la nmpk cam ade brg.aku dah ckp awal2 aku xnk jogging, just nak jln2 amek gambar je.hubby aku kate ok sbb die pon takot gak kalo aku pengsan sape nk angkat.dahlah aku berat 2 kg drpd dia.(alasan xnk jogging ialah takut pengsan.podahcit)

So bila dia g jogging aku pon pe lagi..g cr port baek punye (tp ttbe dtg 1 family makcik kepoh bersame2 anak2nye..cis).tp sbb aku nak cepat so aku bolayan je.aku wat je keje aku.nilah hasilnye..

1. ni memule aku siapkan..sbb agak leceh.n colour die pon xberape nampak. tp still leh bace kan ape aku tulis kan3..kalo xnmpak mknenye korang rabun warne. sbb ranting2 yg aku gune ni kaler merah & rumput kaler hijau. so agak tenggelam sket la kaler dia

HAPPY BIRTHDAY CYG


2. pastu aku wat bnd ni plak. aku gune sabun yg berbentuk bunge. ni hadiah mase kawen hari tu. aku gune sekejap. hehe

I LOVE U


3.last skali aku siapkan heart shape ni guna bunge idop..memule nak buat besar so nnt aku ngn brad pitt leh masuk skali dlm tu. tp kelopak tu plak x berape nak cukup. jadiknye dpt wat yg kecik je


It looks simple tp ni je lah yg aku leh pikir last minute..i love surprises and aku suke wat surprise utk brad pitt. dr zaman cintan cintun lagi.hehehe

Plan 2 : Hubby aku dah abes jogging. Aku trus g kat dia & aku bisik geli2 mat kat tlinge dia ala2 ade hembusan salju gitu. pasni nak try bg hembusan nage plak.

Aku : ‘Happy Birthday Cyg’..
Dia : ‘Thanks syg..’
Aku : ‘abg jom men treasure hunt nak’
Dia : ‘Ha? Gile ape nak men treasure hunt?’
Aku : ‘abg ckp syg gile? Smpai ati..abg lg gile tau x..ala..main je..byk tnye plak’

pstu terus aku bwk die jauh2 dr surprise aku td tu & aku tutupkan mate die.sbb mase tu baru nk tulis klue utk treasure hunt.hahaha bila dah siap aku bg kat dia.aku ckp

‘Nanti dah jumpe klue tu terus g sane eh..syg tnggu kat sane’ waahhh ala2 sleeping beauty tnggu putera raje selamatkan dia gitu

Sebelum aku caloh smpat aku snap pic mase dia tgh cr notes tu.xsempat buat byk2 klue.aku buat 2 je.
Klue 1 aku bg mase die tutup mate. aku tulis 'SAYA ADA KAT TMPT YG BYK BATU'. dgn kecekapan brad bitt terus dia g carik kat tmpt refleksologi kaki tu (padahal ade depan mate je). pastu next klue aku tulis 'SAYA ADA KAT BELAKANG POKOK BESAR'.




Sambil tu aku plak tnggu dgn debar2 dup2 dap2 buk2 bak2 sume bunyik ade la. yela takot dia x suke ke kan…pastu bila die smpai je trus aku jerit surprise!!
Aku suke tgk muke brad pitt mase die terkejut beruk + baboon tuh..mmg btol mcm baboon (sori brad pitt) 
Aku rase nak plok je dia tapi sbb makcik kepoh tu ade trus x jadi.taulah muke kitorg ni mcm x kawen lagi (yeke? Ke aku je yg prasan? rasenye x pasan sendiri sbb makcik tu siap perli2 kitorg mcm la kitorg nak wat bnd haram.sume dah halal lah makcik kepoh oi)
So bila dah smpai situ pe lagi.bergambar sakan la.maklumler due2 alergik ngn kamere.asal nmpk je kamere mesti nak beraksi.hehehe wlaopon matahari dah stat naik tp kitorg dulik hape kan.peluh pon dah menitik2 mcm air garam.(ni sume makcik kepoh nye psl.kalo x aku dah pilih tmpt redup dah.ko nye psl la sebok nak main badminton ngn anak2 ko tu.huh). kat bwh ni antare pic2 yg memuatkan aksi 18 tak SX





To abg : Happy Birthday Cyg…Hopefully u will enjoy this surprise eventho its nothing special. Abg pon tau kan duit org bile hujung bulan je jadi kaler biru. silap2 jd kaler silver. tu la sape soh bday jatuh ujung bulan. Tp yg plg org xleh lupe abg ckp cmni “Abg suke syg..ni lagi best dr sony bravia” rase mcm nak soh abg ulang2 byk2 kali ayat tuh.ini bermakne org xyah lagi susah hati lagi nak kumpul duit nak beli TV. terlajak kate xleh undur .tp skng die sebok nak PS3 plak….xpe..xamek port pon hahaha
Semoga panjang umur & dimurahkan rezeki selalu..Loving you has made life even sweeter & you made my life so full of joy and happiness. The times we spend together are like precious gems that money cannot buy. Words are not enough to express how much I love you. (sony bravia leh kot? hahaha)
I LOVE YOU SO MUCH CYGGG!!!

Pasni leh g jogging tiap2 minggu memandangkan bdn abg pon dah tough (sbnrnye dah gemok)

P/S : bday syg lagi 3 bulan.harap maklum

HAPPY BIRTHDAY CYG . I LOVE U (*_*) ~wink2~

5 comments:

RyuJi said...

thanks my dear..thanks 4 everiting...ngeeee...i feel heaven in your arms

IT’S THE TAUGHT THAT MATTERS…RIGHT? --sape kate abg mate sonybravia + ps3 OK..

thanks..minggu depan kite jogging lagi..:P

inilah rasie perot abg menten.
thanks 4 everithing sayangku...huahuahu..jiwang skettt...muaahhsss

LynnLyana said...

agaknye makcik kepoh tuh rase tk secure...dlm hati makcik kepoh tuh ckp :
"pendatang asing ni ntah ade permit ntahkan tidak dtg kt sini!! aku nak main badminton pun rase tk selamat ni!! cesssssssssssssssssssss!!"

wkakaakakakak!!
btw,happy birthday to you bro Nepal!! semoga dipanjangkn umo dn dimurahkn rezeki!tolong sampai kan salam kt pakcik karam mu ithew..

nanad said...

ryuji : muahsssss balikk hehe

kaklong : bunyik mcm ayat x puas ati je kaklong sbb dpt RM10 hahaha tp tula psl..sorg nepal, sorg china. patot die rase x secure

Whoopz said...

Argh.. Jiwa gwa berbunga baca entry ni.. Rasa mcm nak bakar tshirt2 rawks gwa.. Nak beli baju pink.. Nak lari2 kat taman munge..
U rawks.. Lu sentuh jiwa.. . .ng gwa..
:p

s'luriahk said...

nsb baek nanad romantik....ko ni apis..mintak Bravia + PS3...tak beragak....jeles ngan ustad ker?

Related Posts with Thumbnails